Avslappning på människovis

Ibland läser jag bloggar av hundägare som berättar om hur bra det är att ha hund eftersom man får så mycket motion. Hundar måste ut och rastas, annars så gör de sina naturliga behov inomhus, så husse och matte har helt enkelt inget val. Reptiler är lite annorlunda och kräver inte riktigt lika mycket rastande. Faktiskt så kräver de inget rastande alls! Det är bekvämt och bra och själv är jag inte direkt någon hundmänniska. Eller kattmänniska. Jag är en reptilmänniska! Ungefär som en av Besökarna i TV-serien V, om ni minns den.

Själv är jag givetvis en STOR fan av V, både originalserien från 1980-talet och nyinspelningen från för några år sedan. Nyinspelningen hade sina svagheter, men dessutom skådespelare som Morena Baccarin och Laura Vandervoort. Helt klart värd att kolla på. Här följer därför ett litet klipp med mitt folk, som inspiration och för att visa vilken sorts person jag är!

Motion och avslappning för reptilmänniskor
Trots att jag är reptilmänniska som bara är på besök på den här planeten för att ställa till förtret så behöver även jag motion och avslappning för att må bra. Jag har lite problem med det här med träning då jag tycker det mest är jobbigt, men nu har jag förstått att det till stor del beror på att jag inte är så bra på det där med avslappning och återhämtning. Tydligen så är det lika viktiga delar av träning som själva träningen, vilket jag inte riktigt förstod förrän tills helt nyligen.. Det var när jag läste en människoblogg som den insikten kom till mig.

Bloggen i fråga heter Orienteringsbloggen och handlar om orientering, vilket verkar vara en sorts förberedelse inför gerillakrigföring där man lär sig att hitta bra inom skog och mark. Kanske någonting jag borde ta upp? Men jag tror det får vänta, det finns andra sätt att träna på. Men just vad gäller avslappning så har Niklas (människan bakom Orienteringsbloggen) bra idéer. Han skriver om uppiggande och avslappnande oljor av olika slag. Det är någonting som jag tror jag ska försöka mig på; lite väldoft efter hård träning borde definitivt göra det enklare att slappna av så att musklerna kan återhämta sig.

Nu gäller det bara att bestämma mig för vilken sorts träning jag ska börja med. Det lutar åt gym, för att bygga upp musklerna. Det kommer att behövas när det är dags att ta över planeten. Någonting som kommer att ske vilken dag som helst nu. Ni människor är härmed förvarnade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *